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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  05/07/1996
Data da última atualização:  05/07/1996
Autoria:  GONZALEZ, C. L.; EVERITT, J. H.
Título:  Nutrient contents of major food plants eaten by cattle in the South Texas plains.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Journal of Range Management, v.35, n.6, p.733-736, Nov. 1982.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  From May 1975 to November 1977, whole plant samples of 6 native and 2 introduced grass species, and top pads of 1 browse (pricklypear cactus) species were collected monthly and analyzed for crude protein (CP), P, Na, K, Ca, Mg contents, and digestible energy (DE) to determine their nutrive value as range forage. Digestible energy, CP and P levels, were deficient, especially in winter and early spring for lactating cows but were near to marginal for dry cows. All other elements, except Na, were present at amounts adequate to meet all cattle requirements. Sodium levels were low, but probably would not pose a problem if free choice salt was provided. Any deficiencies may be alleviated by cattle selection of higher quality plants, such as forbs and shorth-lived annual grasses. Pricklypear cactus had low levels of CP, P, and Na but high levels of estimated DE (2900 K cal/kg); howwver, pricklypear cactus is high in soluble ash (20%) and if expressed as in vitro digestible organic matter, DE is considerably reduced. These data suggest that protein should be supplemented to lactating cows in winter and early while P probably should be supplemented all year.
Palavras-Chave:  Alimento principal; Major food; Nutrient; Plant; Pricklypear cactus.
Thesagro:  Gado; Nutriente; Planta.
Thesaurus Nal:  cattle.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP32630 - 1ADDSP - --SP29972997
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  17/01/2013
Data da última atualização:  17/09/2019
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  MOTTA, J. da S.
Afiliação:  JOSELITO DA SILVA MOTTA, CNPMF.
Título:  Beijus coloridos preprarados com frutas e hortaliças.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Cruz das Almas, Ba: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2012.
Páginas:  2p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os beijus ou tapiocas, como são conhecidos no Brasil, são iguarias produzidas a partir da fécula, goma ou polvilho da mandioca, podendo agregar também a massa proviniente da raiz sendo muito apreciados principalmente na Região Nordeste do país. Dois tipos são mais comuns; beijus torrados na chapa quente dos fornos, crocantes, sem recheios ou recheados com coco e açúcar, chamados beijus de cambraia ou de tirinhas e moles, dobrados, consumidos com recheios variados denominados de beijus moles ou tapioca recheada.
Palavras-Chave:  Beiju Colorido.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74575/1/Folder-BeijuS-Coloridos-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF29233 - 1UMTFD - PPFD/2212013.221
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